Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Sérülésmentes gyereknevelés

Ár:
3.490 Ft
2.792 Ft
Kedvezmény: 698 Ft
Kedvezmény: 20%
Cikkszám: 0956
Elérhetőség: Raktáron
Szerző: Dr. Vanessa Lapointe

Fülszöveg

Minden gyerek jó szeretne lenni. Mindegyik arra vágyik, hogy szülei elfogadják, szeressék. Rosszalkodásuknak, hisztis viselkedésüknek az az oka, hogy valami kizökkenti őket az érzelmi stabilitásukból, de nem tudják, hogyan szabályozzák negatív érzelmeiket. Ilyenkor a szülők hajlamosak a fegyelmezés és a büntetés hagyományos eszközeihez nyúlni – többnyire eredménytelenül.

Dr. Vanessa Lapointe, aki éppoly szakavatott ismerője a hétköznapokban felmerülő viselkedési és fegyelmezési nehézségeknek, mint a mélylélektan kérdéseinek, szemléletformáló könyvében eloszlatja a fegyelmezéssel kapcsolatos félreértéseket és tévhiteket. Meggyőző érvekkel támasztja alá, mennyit ártunk nemcsak a gyermekünknek, de önmagunknak is, ha például megalázással, kiabálással, netalántán egy pofonnal próbáljuk jobb belátásra bírni. Ugyanis egészen biztos, hogy ezekkel az eszközökkel nem érjük el a célunkat, és beindul a fegyelmezési spirál, amelynek soha nem lesz vége.

Ám a szerző szerint minden szülő megtalálhatja a gyermekéhez vezető utat. A gyerekek pontosan tudják, hogyan működjenek együtt velünk, s nagyrészt rajtunk, szülőkön múlik, hogy ez az együttműködés megvalósul-e. Ha az ő nézőpontjukból is megvizsgáljuk a történteket, sokkal hamarabb megszületik a közös megoldás.

Nagyon fontos, hogy csemeténk tökéletesen tisztában legyen azzal, mennyire szeretjük akkor is, amikor határozottan kérünk, elvárunk tőle valamit. A szerző abból indul ki, hogy a gyerekek akkor nem tudják kontrollálni indulataikat, amikor nem érzik magukat biztonságban. Ezért arra ösztönzi a szülőket, ne tünetileg kezeljék a helytelen viselkedést, hanem fiuk, lányuk valódi szükségleteit, biztonságra és kötődésre való igényét elégítsék ki. Így az egész családnak könnyebb és boldogabb lesz az élete.

Dr. Vanessa Lapointe bejegyzett szakpszichológus, a The Wishing Star Lapointe Developmental Clinic alapítója. Tizenöt éve családterapeutaként és gyerekpszichológusként dolgozik. Férjével és két kisfiával a nyugat-kanadai Vancouverben él.