Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Oroszlán a kanapén

Ár:
3.490 Ft
2.792 Ft
Kedvezmény: 698 Ft
Kedvezmény: 20%
ISBN: 9786155715815
Cikkszám: 0796
Elérhetőség: Raktáron
Szerző: Tucker, Abigail

Fülszöveg

Mára a macskák, ezek a puha szőrű, kecses lények a földkerekség csaknem minden zugát meghódították – beleértve hálószobáinkat és a szívünket is. De hogyan jutottak el idáig? Mi a macskák sikertörténetének titka? Hiszen ne szépítsük: míg a kutyák évezredek óta güriznek az ember barátságáért, és a pásztorkodástól a házőrzésig tucatnyi hasznos mesterséget kitanultak, addig a macskák inkább kényelmükről, finnyásságukról és öntörvényűségükről híresek. A közhiedelemmel ellentétben ráadásul nem tizedelik, hanem széles ívben kerülik a nagyobb rágcsálókat. Akkor mégis mit keres az Oroszlán a kanapén?
A gyakorló cicabolond Abigail Tucker vérbeli oknyomozóként ered a nagy macskarejtély nyomába. Útitársaiként nemcsak tenyésztőkkel, macskajogi aktivistákkal, őskori és modern cirmosok kutatóival találkozhatunk, hanem magukkal a macskákkal is, a legdörzsöltebb kóbor jószágoktól kezdve Lil Bubig, a milliókat kaszáló celebcicáig.
Tucker hiteles forrásokra támaszkodó, mégis könnyed, humoros és olvasmányos könyvéből többek közt kiderül, vajon igaz-e, hogy a macskasimogatás gyógyhatású, lehetséges-e, hogy néhány millió éven belül kardfogú sziámi macskák fogják riogatni kései leszármazottainkat, és miként képes az állatok királya megtűrni maga mellett korlátolt és idegesítő alattvalóját, az embert.
Abigail Tucker a Smithsonian magazin újságírója, munkássága a vámpírantropológiától a foszforeszkáló tengeri élőlényeken át az ókori sörök régészetéig a legkülönbözőbb témaköröket öleli fel. Írásai rangos válogatásokban jelentek meg, és az Amerikai Tudományos Akadémia elismerésben részesítette.