Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Mezei Elmira

Rendezés:
Nézet:
Szerző: Mezei Elmira

Megjelenés dátuma: 2018. október 15.

Mezei Elmira 2017-ben megjelent Autoimmun szakácskönyve átütő újdonságnak számító szemléletével és receptjeivel nagy sikert aratott mind az autoimmun betegségekben érintettek, mind a táplálkozástudományi szakemberek körében. Nem véletlenül, hiszen lehetőséget és esélyt adott az autoimmun betegeknek, hogy étkezésükkel, ételeik gondos megválasztásával maguk is nagymértékben hozzájáruljanak egészségi állapotuk szinten tartásához, vagy akár javításához is.

3.990 Ft 3.192 Ft
Szerző: Mezei Elmira

Manapság egyre több embert foglalkoztat a kérdés, hogy immunrendszerünket hogyan befolyásolja az életmódunk – különösen a táplálkozásunk. Miféle tápanyagok szükségesek ahhoz, hogy megnöveljük ellenálló képességünket? Hogyan tudjuk felkészíteni szervezetünket a vírusokkal szembeni ellenállásra? Milyen ételek erősíthetik ezt a folyamatot? Mezei Elmira szerint jobb minden eshetőségre felkészíteni a szervezetet, mert minél erősebbek a védőbástyái, annál könnyebben tud megbirkózni a feladatokkal. Ez a receptgyűjtemény azokra a friss és természetes alapanyagokra helyezi a hangsúlyt, amelyek jótékony tápanyagokkal látják el egész szervezetünket. 

Az egészséges étkezés alapja a változatosság és a kiváló minőségű alapanyagok. Természetesen egyetlen recept sem tartalmaz glutént, tejterméket és finomított cukrot – hiszen az is fontos, mit nem eszünk. Mezei Elmira új szakácskönyve nagy súlyt fektet arra is, hogy a hozzávalók rugalmasan helyettesíthetők legyenek – attól függően, hogy éppen mit tudunk beszerezni. A szerző a hagyományos évkört követi, vagyis arra buzdít, hogy mindig az évszaknak megfelelő, szezonális hozzávalókkal főzzünk. 

Stresszes időszakban különösen fontos, hogy megtaláljuk az örömet és a nyugalmat a főzésben, és kombinálni tudjuk a finomat az egészségessel. Az Immunerősítő ételek nem csupán azoknak nyújt segítséget, akik most teszik meg első, óvatos lépéseiket az egészséges táplálkozás irányába, de a már régóta megreformált háztartásoknak is képes új inspirációt adni.

3.999 Ft 3.199 Ft
Szerző: Mezei Elmira
Mezei Elmira, az ismert táplálkozási tanácsadó és reformszakács, akit a hazai paleo mozgalom egyik úttörőjeként is ismerhetünk, néhány éve szakmai érdeklődésből vágott bele egy speciális nyolchetes diétába, és az eredményeket annyira meggyőzőnek találta, hogy azóta is ezeket az előírásokat betartva főz és él. Saját tapasztalatai ihlették legújabb szakácskönyvét is, amelynek receptjeivel újra bebizonyítja, hogy bár az immunerősítő táplálkozás szigorú szabályokat követ, mégis lehet kimondottan ízletes.
Míg az Immunerősítő ételek első kötetében a szerző alapvetően arra a kérdésre kereste a választ, hogyan tudjuk megerősíteni az immunrendszerünket az életmódunkkal és az ételeinkkel, a folytatásban nagyobb részletességgel mutatja be az egészségépítő táplálkozás elemeit, és arra is megtanít, hogyan tehetjük ezeket mindennapjaink részeivé. Mindez a koronavírus árnyékában különös jelentőséget kap, hiszen mind megérthettük, hogy felelősséget kell vállalnunk a saját egészségünkért. Erre pedig kiváló módszer, ha olyan ételeket fogyasztunk, amelyek segítenek helyreállítani és megőrizni a testsúlyunkat, az anyagcserénk és a bélflóránk egészségét, alacsonyan tartani a gyulladásszintünket, és kiegyensúlyozottá tenni a vércukor- és inzulinháztartásunkat. 
A könyv végigveszi a nap minden étkezését, az izgalmas és kreatív recepteken túl pedig ahhoz is tanácsokat kapunk, hogyan adjuk át az immunerősítő szokásokat a gyerekeinknek, hogy ne küszködjenek olyan, manapság mind gyakoribb panaszokkal, mint a súlyingadozás, a problémás bőr, az ételintolerancia vagy az inzulinrezisztencia.
3.999 Ft 3.199 Ft