Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Szakácskönyvek

Rendezés:
Nézet:
Szerző: Mezei Elmira

Megjelenés dátuma: 2018. október 15.

Mezei Elmira 2017-ben megjelent Autoimmun szakácskönyve átütő újdonságnak számító szemléletével és receptjeivel nagy sikert aratott mind az autoimmun betegségekben érintettek, mind a táplálkozástudományi szakemberek körében. Nem véletlenül, hiszen lehetőséget és esélyt adott az autoimmun betegeknek, hogy étkezésükkel, ételeik gondos megválasztásával maguk is nagymértékben hozzájáruljanak egészségi állapotuk szinten tartásához, vagy akár javításához is.

3.990 Ft 3.192 Ft
Szerző: Rubin Eszter

A Hisztaminintolerancia szakácskönyv nemcsak azoknak szól, akik már tudják, hogy érintettek, de azoknak is, akiknek életében valaha jelentkezett vörösbortól, csokoládétól, paradicsomtól, erjesztett ételektől vagy tartósítószerektől (például szulfitoktól), akár gyógyszerektől (például szaliciláttól, aszpirintől) orrdugulás, tüsszögés, fulladás, szapora pulzus, csalánkiütés, bélrendszeri panaszok, vagy régóta megmagyarázhatatlan tünetektől szenvednek, de az egészségügyi vizsgálatok sokszor mégis negatív eredményt mutatnak.
Az alacsony hisztamintartalmú diéta az egyéni eltérések változatossága miatt nem egy olyan egzaktul meghatározható rendszer, mint például a gluténmentes vagy a laktózmentes étrend, ezért a receptek ötleteket adnak az életmód- és szemléletváltáshoz. 
A hisztaminintolerancia azonban csak a jéghegy csúcsa, amely mögött általában valamilyen gyulladásos folyamat áll, ezért a könyvben szereplő ételek nem tartalmaznak gyulladáskeltő anyagokat: glutént, szóját, kukoricát, tejet, tejterméket, hüvelyeseket, cukrot, édesítőszereket, egy kivétellel olajos magvakat, és többnyire alacsony fruktóztartalmúak. Alapvető szempont, hogy hosszú távon nem a hisztamintól kell megszabadulni, hanem a gyökérokok feltárásával, gyulladáscsökkentő étrenddel, és bélregeneráló terápiával a szervezetünket kell alkalmassá tenni arra, hogy a hisztamint újra képes legyen lebontani.

„Hiánypótló ez a kötet, mivel nagyon sok ember küzd hisztaminintoleranciával anélkül, hogy tudna róla. Akik viszont már sejtik, hogy tüneteik hátterében ez állhat, gyakran magukra vannak hagyva, hiszen tüneteiket saját maguk vagy a környezetük is sokszor pszichés problémának gondolják, és nem ismerik fel, hogy tüneteiknek fizikai oka is lehet.
A hisztaminproblémák okainak kezelésével teljesen tünetmentessé tehetjük állapotunkat. A könyvben szereplő receptek kitűnő segítséget jelentenek abban, hogy elkerüljük a felesleges hisztamin felhalmozódását.” 
Kulcsár Angéla
funkcionális táplálkozási szakértő

RUBIN ESZTER író, gasztronómus az ELTE Társadalomtudományi Karán diplomázott, majd művészeti iskolát végzett és enteriőrtervezőként dolgozott, később cukrászképesítést szerzett. Fordulatos életpályája és személyes tragédiák is közrejátszottak korábban megjelent regényeinek témaválasztásában. Gasztronómiával gazdagon átszőtt első két kötete: Barhesz (2012), Bagel (2016). A Barheszből monodráma is készült, melyet Csákányi Eszter adott elő. A Jaffa Kiadónál 2019-ben megjelent utolsó kötete a nagy sikerű Árnyékkert

3.999 Ft 3.199 Ft
Szerző: Mezei Elmira

Manapság egyre több embert foglalkoztat a kérdés, hogy immunrendszerünket hogyan befolyásolja az életmódunk – különösen a táplálkozásunk. Miféle tápanyagok szükségesek ahhoz, hogy megnöveljük ellenálló képességünket? Hogyan tudjuk felkészíteni szervezetünket a vírusokkal szembeni ellenállásra? Milyen ételek erősíthetik ezt a folyamatot? Mezei Elmira szerint jobb minden eshetőségre felkészíteni a szervezetet, mert minél erősebbek a védőbástyái, annál könnyebben tud megbirkózni a feladatokkal. Ez a receptgyűjtemény azokra a friss és természetes alapanyagokra helyezi a hangsúlyt, amelyek jótékony tápanyagokkal látják el egész szervezetünket. 

Az egészséges étkezés alapja a változatosság és a kiváló minőségű alapanyagok. Természetesen egyetlen recept sem tartalmaz glutént, tejterméket és finomított cukrot – hiszen az is fontos, mit nem eszünk. Mezei Elmira új szakácskönyve nagy súlyt fektet arra is, hogy a hozzávalók rugalmasan helyettesíthetők legyenek – attól függően, hogy éppen mit tudunk beszerezni. A szerző a hagyományos évkört követi, vagyis arra buzdít, hogy mindig az évszaknak megfelelő, szezonális hozzávalókkal főzzünk. 

Stresszes időszakban különösen fontos, hogy megtaláljuk az örömet és a nyugalmat a főzésben, és kombinálni tudjuk a finomat az egészségessel. Az Immunerősítő ételek nem csupán azoknak nyújt segítséget, akik most teszik meg első, óvatos lépéseiket az egészséges táplálkozás irányába, de a már régóta megreformált háztartásoknak is képes új inspirációt adni.

3.999 Ft 3.199 Ft

A modern kor embere elveszítette kapcsolatát a természettel – sőt saját magával is. Bár génjeinket tekintve kőkori emberek vagyunk, étrendünket legtöbb esetben mégsem ennek megfelelően alakítjuk ki. Szendi Gábor és Mezei Elmira legendás szakácskönyve megmutatja, miként térhetünk vissza ősi önmagunkhoz, hogy összhangban élhessünk testünk igényeivel – és közben a modern élet előnyeiről se kelljen lemondanunk.

A hazai paleo mozgalom két elismert szaktekintélye két közös, nagy sikerű szakácskönyvet is jegyzett az elmúlt évtizedben. Szendi Gábor az étrend elméleti alapjaiba avatta be olvasóit, míg Mezei Elmira a csodás receptekért felelt. E két könyv legfontosabb elméleti tanácsait és legjobb receptjeit gyűjtöttük most össze egyetlen kötetbe. Szendi Gábor saját fejezeteit kiegészítette a legújabb tudományos eredményekkel, Mezei Elmira pedig felfrissítette a recepteket, hiszen az étrend számos fontos hozzávalója azóta nálunk is elérhető.

A több mint 140 recept bizonyítja, hogy a paleo lényegével jól megfér a szezonális, friss alapanyagok változatos használata. Emellett lemondással sem jár: a Paleolit szakácskönyv segítségével az olvasó tapasztalni fogja, hogy a paleolit étrend és a kulináris örömök remekül kiegészítik egymást – miközben minden egyes ízletes paleo falattal közelebb jutunk egészségünk helyreállításához vagy épp a gyógyuláshoz. És mindezt a természet csodálatos rendje szerint…

4.499 Ft 3.599 Ft
Szerző: Rubin Eszter

A nagy sikerű és hiánypótló Hisztaminintolerancia szakácskönyv után Rubin Eszter új kötettel jelentkezik. A Receptek a gyógyuláshoz alcímet viselő könyv 63 vadonatúj, alacsony hisztamintartalmú receptet tartalmaz, valamint Farkas-Boross Zita integratív táplálkozási tanácsadó összefoglalóját a hisztaminintolerancia tüneteiről és kialakulásáról, a feltárásához szükséges vizsgálatokról, valamint a gyógyuláshoz vezető út fő fizikai és lelki pilléreiről.

A csodálatos fotókkal illusztrált receptgyűjteményben mindenki megtalálhatja a választ, hogyan lehet kreatívan, megfelelő főzési technikákkal változatossá tenni a diétát. Az ételek ezúttal sem tartalmaznak gyulladáskeltő hatású alapanyagokat: glutént, tejet és tejtermékeket, tojásfehérjét, élesztőt, szóját, kukoricát, napraforgóolajat, hozzáadott cukrot és mesterséges édesítőszereket. Ez a fajta étrend segíti a bélregenerálást, és jótékony hatással lehet a hisztaminintolerancia egyik leggyakoribb kiváltó okára, a bélgyulladásra. A receptekben szereplő, gondosan összeválogatott, hasznos tápanyagok pedig kedvező feltételeket teremtenek az emésztésben fontos szerepet játszó, jó bélbaktériumok számára. Mert tudjuk, hogy az egészség a belekben lakozik.

„Manapság rengeteg ember küzd emésztési panaszokkal,  sokan közülük hisztaminintoleranciával. A sok tiltólista mellett Rubin Eszter könyve nagy segítség a mindennapokban, a már kipróbált, bevált receptek nagy terhet vesznek le a páciens válláról.  Szeretettel ajánlom minden érintettnek, hozzátartozóiknak ezt a könyvet, a benne lévő recepteket és a kiegészítő információkat.” 

Dr. Csomai Zita , orvos-természetgyógyász 

4.499 Ft 3.599 Ft