Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Élet a passzív-agresszív férfival - ekönyv

Ár:
1.990 Ft
Szerző: Wetzler, Scott
ISBN: 9789634754299

Fülszöveg

Érzelmi hullámvasút – talán így lehet a legjobban jellemezni a passzív-agresszív férfiakkal kialakított kapcsolatokat... A passzív agresszió korunk egyik jellegzetes személyiségzavara, a nyílt erőszak háttérbe szorulásával párhuzamosan alakult ki. A passzív-agresszív férfi is kontrollálni akarja a helyzetet – a munkahelyén éppúgy, mint a családjában –, ám saját erőtlenségét érzelmi függések kialakításával és hatalmi játszmákkal próbálja palástolni, félelem és harag által táplált indulatait pedig passzivitásba és elutasításba csomagolja.

Scott Wetzler szerint ez a viselkedésforma széles területen jelen van a magánélettől kezdve a munka világán át egészen a politikáig, hatása pedig romboló. A felszín alatt fortyogó érzelmi erőszak bénítóan hat minden családi és munkahelyi érintkezésre, legnagyobb áldozata azonban az ilyen viszonyban élő nő, a könyv ezért elsősorban őket szólítja meg.

A szerző esetleírásokon keresztül mutatja be a passzív agresszió kialakulásának lehetséges okait és működésének rafinált módozatait. A különféle életterületeken – párkapcsolat, család és munkahely – felmerülő problémákhoz saját praxisából merített megoldási mintákat is felvázol, ezért a könyv önsegítő kézikönyvként is jól használható.

Scott Wetzler, PhD a Montefiore Medical Centerben működő Albert Einstein College pszichiátria tanszékének professzora, klinikai pszichológusként pedig magánpraxist folytat New Yorkban. Számos tudományos cikket publikált különféle pszichiátriai témákban, fő kutatási területe a passzív agresszió.

Rendelési link: https://bit.ly/2H81DL9