Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

A Hókirálynő

Ár:
3.490 Ft
2.792 Ft
Kedvezmény: 698 Ft
Kedvezmény: 20%
ISBN: 9786155715778
Cikkszám: 0815
Elérhetőség: Raktáron
Szerző: Cunningham, Michael

Fülszöveg

Tyler Meeks, a negyvenes zenész pultosként keresi a kenyerét. Élete legszebb dalát készül megírni halálos beteg szerelmének, Bethnek. De nem elégedett az eredménnyel, szentimentálisnak találja szerzeményét, tehetségtelennek és tehetetlennek érzi magát. Vajon a drogok visszaadják az alkotáshoz szükséges ihletet, vagy csak időleges menekülőutat kínálnak neki?

Barrett Meeks, Tyler öccse a sokadik szerelmi csalódása után ballag keresztül a hűvös, novemberi Central Parkon, amikor különös, angyali fényre lesz figyelmes az égen. A képzelet játéka volna, vagy égi jel? Lehet, hogy a vallás fogja megadni a választ az őt kínzó kérdésekre?

Michael Cunningham gyönyörű regénye, A Hókirálynő két fivér útkeresésének megrendítő története. A testvérek egy fedél alatt, Tyler lepukkant brooklyni lakásában, magukra utalva, démonaikkal hadakozva próbálnak rendet vágni az életüket uraló káoszban. Találkozik-e a két út, vagy hőseink magányos, elveszett bolygókként keringenek tovább New York metropoliszában? Cunningham ezúttal is bölcsességgel és érzékenységgel mozgatja a szálakat, s enged bepillantást az emberi lélek hazugságainak és öncsalásainak mozgatórugóiba.

Michael Cunningham amerikai író, esszéista és fordító. 1998-ban jelent meg világsikert hozó regénye, Az órák, melyért Pulitzer- és Faulkner-díjat kapott, és amelyből 2002-ben film készült Meryl Streep, Nicole Kidman és Julianne Moore főszereplésével. Másik nagy sikerű regénye, a 2010-ben született Mire leszáll az éj hasonló érzékenységgel ábrázolja modern korunk, felgyorsult életünk számtalan visszásságát. Az író ma New Yorkban él, és a Yale Egyetemen oktat kreatív írást.