Kereső

Mit keressen?

Hol keresse?

Szerzők részletek

Wallace, Daniel

„A jó regényírók varázslók. Játszanak az olvasó képzeletével. Világokat idéznek meg a semmiből, egyszerű szavakkal, üres papírlapokon.”


USA Today


A negyedik regényét, a Mr. Sebastian és a Fekete Mágus-t, 2007-ben adta ki a Doubleday kiadó. A Big Fish c. regényt 21 nyelvre fordították le, The Watermelon King-et 11 nyelvre, és a  Ray in Reverse címűt . . . kettőre. 2003-ban a Columbia Pictures megkapta a Big Fish filmesítési jogait. A forgatókönyvet John August írta, Tim Burton rendezte, és nagyon jól sikerült. Illusztrált gyerekkönyvet felnőtteknek, O Great Rosenfeld! címmel, ami Franciaországban jelent meg 2006-ban. Regényei, történetei és esszéi tananyagok az Egyesült Államokban. Illusztrációi láthatóak voltak többek között az L.A. Times-ban, az olasz Vanity Fair-ban. Rövid történetei sok lapban olvashatóak, antológia is készült belőlük. Nagyon szereti az állatokat és a kis gyerekeket. Daniel Wallace Birmingham-ben, Alabama-ban született. Tanít az Emory University-n és a University of North Carolin-n, jelenleg Chapel Hill-en él, Észak Carolina-ban feleségével és fiával.


(Forrás: www.danielwallace.org)


 


„Henry Walker mágus Jeremiah Mosgrowe Kínai Cirkuszában, akinek van néhány problémája: Képtelen megcsinálni egyetlen trükköt is, hogy megmentse saját életét. Mielőtt a cirkuszhoz csatlakozott volna, ahogy a homályos külsejű Mr. Sebastian javasolta, Henry nem csupán trükköket tudott, hanem magát az igazi mágiát. Most, hogy Henry hirtelen eltűnt ebben a szeszélyes tavaszi időben, 1959-ben, észak Alabamában, néhány barátja a cirkuszban – egy rakás szörny és viseltes egyén – elmerengett zavarba ejtő távozásán. Vajon megtalálta a szerelmet, a hitet, pénzt vagy az egyik új trükkje ördögien rosszul sült el?Összehasonlítják, mi is az, amiről azt gondolják, hogy tudják Henry múltjáról, a barátai gondolatai összeállnak, akár egy kaleidoszkóp mozaikjai, az ő hiányzó varázslójukról. Henry, ahogy lassan mindenkinek összeáll, az ő csalóka életének legnagyobb részét sodródva töltötte a „képzelet senkiföldjén”, valahol a valós élet és a másik oldal között, bármi is legyen az. Az igazság, vagy, ahogy a barátai elképzelik, és azok hazugságok, amik első látásra a valóságban rejlenek, az, hogy „egyikőnk sem az, aminek látszik”. És ahogy az alabamai író, Daniel Wallace negyedi regényének olvasói felfedezik, Henry minden nagyító illúziója a végén darabokra hullik. Wallace – a mágikus realizmus hagyományai szerint – létrehozta a paradox, illesztésmentes összeolvadását egy vágyódással teli fantáziának, és egy borzalmas rémálomnak, aztán csavar és fordít egy rendkívülit a mi nem túl rendes mindennapi életünkön is. Ahogy a legjobb bűvész trükkök, Mr. Sebastian és a Fekete Mágus is, egy nagyon szellemes káprázat, és ez a titka ennek a ragyogó új regény értékének mind az irodalom, mind a szórakoztatás terén. Szóval kedves olvasó, készülj fel arra, hogy megszakad a szíved, és aztán – ha ez igazi mágia – helyreáll és gazdagszik Wallace igéző, barátságról és lehetőségekről szóló története által.”


Tim Davis, University of West Florida 

HR

A Kiadónál megjelent kötetei:

Paleolit táplálkozás