Kereső

Mit keressen?

Hol keresse?

Szerzők részletek

Méder Áron

 „A tenger és a vitorlázás természetközeli életforma: sport, kaland és tudomány.”


„Hiszek a szeretet és a béke erejében.”


Méder Áron


 


Minden 10 éves korában kezdődött, akkor kezdett vitorlázni édesapjával, és szinte együtt sajátították el a vitorlázás, a tengeri hajózás és a búvárkodás alapjait.


Amint kora engedte, megszerezte az összes magyar tengeri képesítést (talán ő volt az egyetlen, aki tanfolyam nélkül vizsgázott). A szükséges mérföldeket családi túráin hajózta le, ott végezte el a csillagászati méréseket és helymeghatározásokat. Vitorlásoktatói és rádióamatőr vizsgát is tett, tudatosan készült a „nagy utazásra”, de előtte még lediplomázott (BME), és két évet dolgozott is.


2004-ben bukkant rá Carinára, egy hatméteres tavi vitorlásra. Az „öreg hölgy” 10 évvel volt idősebb nála, mégis szerelem lett első pillantásra. Másfél éven keresztül csinosítgatta a kishajót, széppé varázsolta, de főleg alkalmassá tette a Nagy Álom megvalósítására: egyedül körülhajózni a Földet! Az első európai, aki ilyen méretű vitorlással vitte ezt véghez. A 2006 és 2009 közötti 55 000 km-es útja során 40 országot érintett, e kalandjait, élményeit osztja meg olvasóival a Békét és szelet! című könyvében.


2010 óta tengeri vitorlásokon dolgozik, szervez és vezet vitorlástúrákat egzotikus szigetvilágokon, közeli és távoli tengereken, az Atlanti- és a Csendes-óceánon. Egy 45 000 km-es út során jutott el az Adriától Sydney-ig váltott legénységgel (néha legénység nélkül) egy 13 méteres vitorlással.


 

HR

A Kiadónál megjelent kötetei:

Paleolit táplálkozás