Kereső

Mit keressen?

Hol keresse?

Szerzők részletek

Rados Virág

Budapesten születtem, 1967-ben, értelmiségi családban. Lakásunk tele volt könyvespolcokkal. Amikor megtanultam olvasni, kijelentettem: „ha nagy leszek, író leszek.” 


 


Az eltelt évtizedek alatt faltam a könyveket. Az a fajta gyerek voltam, aki a körülötte kavargó káoszból az olvasásba menekül. Szüleim nem éltek jól egymással, el is váltak.


Büszke vagyok rá, hogy az ország legelitebb középiskolájában, a Fazekas Gimnáziumban érettségiztem. Aztán az ELTE Bölcsészkara következett, magyar nyelv és irodalom, valamint orosz szak. A diploma után tanárnak szegődtem el – négy évig tanítottam szaktárgyaimat, majd felcsaptam újságírónak. Ennek és a pályán dolgozó, remek mentoraimnak köszönhetem, hogy megtanultam írni. Jelenleg is szabadfoglalkozású újságíró vagyok.  


Bipoláris zavarom első jelei már a tanári évek alatt jelentkeztek. 2001-ben jelenlegi kezelőorvosom diagnosztizálta nálam a betegséget. A pszichiátriai kórral való küzdelmemről szól első regényem, a Bipoláris. 2008-ban kiderült: mellrákom van. Szerencsére kezdeti stádiumban, tehát meggyógyulhattam. Két évvel később pedig egy nagy alhasi orvosi beavatkozásnak köszönhetően a méhtest-ráktól menekültem meg.


Gyakran kérdezem magamtól: vajon miért úsztam meg ennyi betegséget? És mindig az a válasz: azért, mert nekem itt dolgom van. Írnom kell, és nem utolsósorban élni tartozok annak az embernek, aki a legkedvesebb a szívemnek, és akinek támogatása nélkül bajosan válthatnám valóra terveimet. Klötzl Andrásnak, szeretett férjemnek.


 


 

HR

A Kiadónál megjelent kötetei:

Paleolit táplálkozás