Kereső

Mit keressen?

Hol keresse?

Szerzők részletek

Papp Gergely

Gergely mindig is színész akart lenne, de végül máshogy alakult a pályája. Csaknem tíz éve dolgozik a kereskedelmi televíziózásban, ám igazán azóta ismerik fel, amióta Pimasz úrként mutat rá egy-egy visszásságra. Papp Gergelyt a Napló riportereként Pimasz Úrnak ismerhették meg a tévénézők, aki kötözködik, kellemetlenkedik és beszól. Pimasz Úr figuráját Sváby Andrással közösen találták ki. Ő vetette fel, hogy szükség lenne egy rámenős riporterre. Egy olyan alakra, aki nem szakértőket szólaltat meg, és nem okoskodik, hanem direkt módon szembesíti az embereket a hétköznapi pofátlanságokkal. Mivel az egyéniségétől nem állt távol a feladat, ezért azonnal igent mondott. 


Papp Gergely a budapesti bölcsészkar kommunikáció szakát végezte el Magyarországon, egyetemi tanulmányait azonban Franciaországban kezdte. A Híradóban gyakornokoskodott a budapesti egyetemi évek alatt, és a Pesti Est szerkesztőjeként kulturális ajánlókat készített a Duna Tv-nek. 1998-ban, egy évvel a diplomaosztója után, felkereste az RTL Klub főszerkesztőjét. Felvették, és hat évig volt a műsor riportere, majd felelős szerkesztője. A Fókusz Portré házigazdájaként egyik alkalommal riportalanya volt Csernus Imre, a pszichiáter. Figurája azonnal felkeltette érdeklődését és több előadását is megnézte. Ekkor döbbent rá egy barátjával, hogy ennek az embernek a tévében a helye. Ezt ő is így gondolta, és a próbafelvétel után a Viasat3-nak is tetszett az ötlet. A Viasat3-nál a Dr. Csernus gyártójaként, producereként működött egy évig. Papp ezután megint olyan műsort keresett fel, amely nézőként tetszett neki: a TV2 Naplóját. Felhívta Sváby Andrást, kért időpontot és elmondta neki, hogy szeretne a Naplónál dolgozni. Minden hely tele volt, de 2005 novemberében kitörtek a zavargások Párizsban, és lehetőséget kapott egy tudósításra. A főnökei és a régi nagy naplósok is elégedettek voltak a riporttal, így maradhatott a műsornál. Egy éve, a Napló megújulásával jött be a Pimasz úr rovat, és ennek sok mindent köszönhet.


 

HR

A Kiadónál megjelent kötetei:

Paleolit táplálkozás