Kereső

Mit keressen?

Hol keresse?

Szerzők részletek

Palotás Petra

Kilencévesen kezdtem el történeteket szőni, amelyeket Bori, Panni és Judit barátnőim hallgattak lelkesen, no meg a szeretően kritikus pedagógus szüleim. 


A felsős osztálykirándulásokon elalvás előtt rögtönzött krimikkel rémisztgettem a többieket, 18 évesen az akkori operatőr barátommal neki kezdtem egy forgatókönyv írásának, de a szakítás után a történet is félbeszakadt.


Csakúgy, mint a gyerekként megálmodott író pályafutásom. Más dolgok jöttek: szépek, fontosak.


Lediplomáztam a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, kommunikáció és germanisztika szakokból, szociológia tanulmányaimat azonban nem fejeztem be. Az elmélet helyett inkább a gyakorlatban vizsgáltam az életet, 15 esztendőn át dolgoztam műsorvezetőként, a legkülönbözőbb formátumokban, a Bravo Tv-től kezdve az Ötletházon át az Itthonig. Az életemnek ebben a nagyon sűrű és nagyon izgalmas időszakában mégis hiányzott valami: az írás....


De kislányom Bora születése, nem csupán a magánéletben hozta meg a beteljesülést, hanem szakmailag is ráterelt egy kényszerpályára, melynek következtében végre azt teszem, amit szívem mélyén mindig is szeretettem volna. Kisgyermekes anyukaként otthon alkottam, amikor a kislányom aludt, amikor úgy éreztem, nem tőle csenem el az időt.


Ma már elsősorban szerzőnek érzem magam, és a hamarosan megjelenő 4. könyvemet őszintém remélem, hogy sok követi majd még...Mert mesélni valóm az van, bőven ;-).


 

HR

A Kiadónál megjelent kötetei:

Paleolit táplálkozás