Kereső

Mit keressen?

Hol keresse?

Szerzők részletek

Soma Mamagésa

1966. május 29-én Debrecenben születtem Somogyi (innen a Soma becenév) Gyöngyi néven, egy ötgyermekes család első gyermekeként. (Huszonöt évesen vettem vissza hivatalosan a Spitzer nevet.) Kétéves koromban Hajdúnánásra költöztünk.


Ötéves koromtól fanatikusan készültem a Színművészeti Főiskola felvételijére, de hiába próbálkoztam később háromszor is.


Tizenhat éves koromig állandó légcsőhuruttal küszködtem, köhögtem éveken keresztül, s mert mély hangomat a szüleim „medvehangnak” titulálták, ha csak tehettem, kerültem, hogy énekelnem kelljen.


Tizennyolc évesen Debrecenben a Pinczés, majd az Alföld Színjátszó Stúdiókban tanultam színészetet. Ebben az időben voltam buszellenőr, betanított készülékkezelő a Biogál Gyógyszergyárban, betanított esztergályos a Magyar Gördülő Csapágyművekben és fatelepen rönktéri köböző.


Húszévesen költöztem a fővárosba, ahol eleinte vendéglátós munkákat végeztem, illetve a Nemzeti Galériában takarítottam. Hamarosan becsöppentem a magyar underground életbe, ahol egy csapásra népszerű lettem. Bekerültem a kor neves alternatív színházába, a Jeles András vezette Monteverdi Birkózókörbe.


1988-ban felvételt nyertem a Jazz Konzervatórium ének szakára, és szinte azonnal elkezdtem a rendszeres koncertezést. Gyakran voltak performance-eim, és több magyar filmben is szerepeltem.


1991-ben szültem fiamat, Lázárt, 1993-ban lányomat, Lili Hannát.


1995 és 1996 között saját műsort szerkesztettem és vezettem az A3, később Msat TV adón.


1996-’97- ben a Soma sámán estet adtam elő a Komédium Színházban, kétszer fél évadon keresztül.


1998-ban létrehoztam a Nők 2000 Nyitott kapu Közhasznú Alapítványt, mellyel 2009 óta dolgozom aktívan. ( Az alapítvány fő patronáltjai a csömöri Fogyatékkal élők otthona és két borsodi, mélyszegénységben élő település, azon belül is a hétesi asszonykör.)


1998-ban két társammal létrehoztam Magyarország első internetes rádióját, az Indexrádiót. Mi, a pasik, és a szex, és Élet és Élet címmel vezettem műsort két és fél éven át.


2003-tól a Megasztár tehetségkutató verseny zsűritagja voltam. 2003 tavaszától közel három évig a Rádio Caféban műsort vezettem.


2004 óta a Nők Lapja internetes oldalának, a Nők Lapja Cafénak a munkatársa vagyok.


2004-ben csatlakoztam a Születés Hete mozgalomhoz, amelynek évekig tagja voltam. 


2006–2007-ben szerkesztettem és vezettem az M1 Testi mesék című műsorát.


2005–2008 között Miskolcon a Nagy Lajos Király Magánegyetemen pszichológiát tanultam.


2008-ban elindítottam saját klubom, melynek az Ébresztő előadások nevet adtam. Ezek az előadások ihlették a Jaffa Kiadó gondozásában Nemek igenje címmel megjelent első könyvemet.


2009-ben elindítottam a Lelki Wellness elnevezésű 3 napos csoportterápiáit, kifejezetten nőknek. Egy évvel később elindítottam a nyaranta rendezett egy hetes önismereti és belsőerő-fejlesztő táboraimat is.


2010-ben A cég hangja című műsor zsűritagja voltam Hajós András és Novák Péter mellett. Ugyanebben az évben indult a Szeretem a testem című műsorunk Lakatos Márkkal és Nánási Pállal.


Jelenleg a Nők Lapja Caféban jelennek meg hetente írásaim, rendszeresen írok az Elixír magazinba, csoportterápiákat és előadásokat tartok, (Budapesten és országszerte), intenzíven részt veszek alapítványom munkájában, és időnként énekelek is. Eddig két önálló CD-m jelent meg, és tíz válogatás albumon is énekelek.


 


Könyveim:


Ébresztő (2006, Sanoma)


Ébresztő (2008, Sanoma 


Honlapjaim: 


www.somamamagesa.hu


www.nok2000nyitottkapu.hu


 


Facebook oldalam:


Somamamagesa

HR

A Kiadónál megjelent kötetei:

Paleolit táplálkozás