Kereső

Mit keressen?

Hol keresse?

Könyvek részletek

Scott Wetzler : Élet a passzív- agresszív férfival

Érzelmi hullámvasút – ez a lényege a passzív-agresszív férfiakkal kialakított kapcsolatoknak. A passzív agresszió személyiségzavar, egy olyan korszak termelte ki, amely már kevésbé fogadja el a férfiaktól a nyílt erőszakot. A passzív-agresszív férfi azonban továbbra is kontrollálni akarja a helyzetet a munkában és a családban. Saját erőtlenségét érzelmi függések kialakításával és hatalmi játszmákkal próbálja palástolni, félelem és harag által táplált indulatait pedig passzivitásba és elutasításba csomagolja.

Ez a viselkedésforma széles területen jelen van a magánélettől a politikáig, hatása romboló. A felszín alatt fortyogó érzelmi erőszak bénítólag hat minden családi és munkahelyi érintkezésre, legnagyobb áldozata azonban az ilyen viszonyban élő nő, a könyv ezért elsősorban őket szólítja meg.

A szerző számos esetleíráson keresztül mutatja be a passzív agresszió anatómiáját, kialakulásának lehetséges okait és működésének rafinált módozatait. A különféle életterületeken – párkapcsolat, család és munkahely – felmerülő problémákhoz saját praxisából merített megoldási mintákat is felvázol, ezért a könyv önsegítő kézikönyvként is használható.

Dr. Wetzler a következő problémák megoldásához ad tanácsokat:

Hogyan kerüljük el, hogy Áldozatként, Főnökként vagy Megmentőként viselkedjünk a passzív-agresszív férfi mellett.

Hogyan hozzuk napvilágra a félelmét és haragját?

Hogyan segítsünk a passzív-agresszív férfinak, hogy jobb szerető, férj és apa legyen?

Hogyan éljük túl passzív-agresszív játszmáit a munkahelyen?


A passzív-agresszív férfival együtt élni érzelmi hullámvasút lehet. De ezzel a könyvvel felfegyverkezve elkerülhetjük a döccenős földet érést.

„Minden nőnek el kellene olvasnia ez a passzív agresszív férfiról szóló elemzést.”

Alexandra Penney, a How To Make Love To a Man szerzője

„Megadja a szükséges eszközt az olvasónak a viselkedésminta azonosításához és a tanácsot is ahhoz, hogy hogyan reagáljon a férfi frusztráló húzásaira… Kötelező olvasmány mindenkinek, aki passzív-agresszív férfival él együtt, vagy ha már itt tartunk, ő maga az.”

Gregory M. Asnis, az Albert Einstein College pszichiátriaprofesszora


 

HR

Szerző:

Scott Wetzler

Kiadás éve:

2015

ISBN:

9786155492792

Terjedelem:

275

Formátum:

140*200

Kötészet:

kartonált

Kapcsolódó anyagok:

HR

Fogy. ár: 3 150 Ft

20% kedvezményes ár: 2 520 Ft

Paleolit táplálkozás