Kereső

Mit keressen?

Hol keresse?

Könyvek részletek

Paksa Rudolf : Szálasi Ferenc és a hungarizmus - ekönyv

Demagóg, őrült, gazember? Népvezér, próféta, mártír? E két véglet között ingadozott Szálasi Ferenc megítélése kortársai szemében. Az utókor azonban közel sem ilyen megosztott személyét illetően, Szálasi a 20. századi magyar történelem talán legelutasítottabb alakja.


Kötetünkben arra keressük a választ, miként vált azzá. Miért lépett egyáltalán a politika színpadára otthagyva ezzel a biztos karriert kínáló katonaságot? Milyen célok vezették? Mit gondolt és mit tett politikusként? Szálasi életútjának állomásairól számos egykori dokumentum vall, ami lehetőséget ad, hogy több, olykor lényegesen eltérő nézőpontokból vizsgálhassuk ugyanazt az eseményt.


Könyvünkben megkíséreljük a sok esetben részrehajló – vagy éppen elfogult – kortársak írásai alapján áttekinteni Szálasi életútját: a katonáét, az ideológusét, a politikusét – gyermekkorától egészen haláláig. Végül pedig azt is bemutatjuk, miként viszonyul hozzá az utókor. A kötetet életrajzi kronológia, válogatott bibliográfia, valamint térképek teszik teljessé.


Paksa Rudolf 1981-ben született Ajkán, az ELTE-n doktorált történelemből és 2009 októberétől az MTA BTK Történettudományi Intézetének a munkatársa. Érdeklődési területe a modern kori magyar történelem; kutatásai súlypontja a 19–20. századi historiográfia, a régi Eötvös Collegium, valamint a Horthy-kori szélsőjobboldali irányzatok.


Megrendelhető e-könyv formában:


http://bookandwalk.hu/Szalasi-Ferenc-es-a-hungarizmus-9179-ebook.aspx


https://www.ekonyv.hu/hu/konyv-reszletei/szalasi-ferenc-es-a-hungarizmus?eid=5063


http://www.dibook.hu/konyv/Szalasi_Ferenc_es_a_hungarizmus


http://www.multimediaplaza.com/ekonyvek/adatlap/4096

HR

Szerző:

Paksa Rudolf

Kiadás éve:

2013

ISBN:

978--615-5418-71-6

Terjedelem:

254

Formátum:

e-könyv

Kötészet:

Kapcsolódó anyagok:

HR

Fogy. ár: 2 190 Ft

Paleolit táplálkozás